Midye böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İncecik hamuru ve içerisindeki lezzetli peynir harcıyla herkesin favorisi haline gelmiştir. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz nefis bir midye böreği tarifi:
Midye Böreği Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 3-4 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Yumurta
İç Harcı
- 150 gr peynir
- Pul biber
Midye Böreği Nasıl Yapılır?
- Önce yufkaya süreceğimiz sosu hazırlayalım.
- Süt, yumurtanın beyazı, yağı ve tuzu bir kaba koyup karıştırıyoruz.
- Yufkamızı dörde bölüp sosu fırça yardımıyla yufkamıza sürelim.
- Yufkanın sivri kısmını yukarı doğru büzdürüp kelebek şekli verelim.
- Kelebek şeklindeki böreğimizin kanat uçlarını altta birleştirelim.
- Birleştirdiğimiz kısma peynir ve pul biberli harcımızdan koyalım.
- Sigara böreği gibi sarıp ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp fırına verelim.
Nar gibi kızarmış böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!