Galeta unlu poğaça, Türk mutfağının enfes tatları arasında özel bir yere sahiptir. Galeta ununun muhteşem dokusuyla yapılan bu poğaça çeşidi, yumuşacık iç malzemesiyle her ısırıkta damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İster kahvaltı sofralarında, ister öğle yemeği yanında veya akşam çayının yanında, galeta unlu poğaça her zaman sevilen bir lezzet olmuştur.
Galeta unlu poğaça yapımı oldukça kolaydır ve evde rahatlıkla hazırlanabilir. Taze ve mis gibi kokusuyla evinizi saran galeta unlu poğaçalar, aileniz ve sevdikleriniz tarafından büyük bir beğeniyle karşılanır. Kendi mutfağınızda hazırlayacağınız galeta unlu poğaçalar, marketlerde satılanların lezzetinden çok daha fazlasını sunar.
Galeta Unlu Poğaça Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışında kullanılacak)
- Kabartma tozu
- Tuz
- Üzeri için galeta unu
İç Malzemesi
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Galeta Unlu Poğaça Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ve diğer malzemelerimizi bir kaba alıyoruz.
- Üzerine alabildiği kadar un ve kabartma tozunu koyup yoğuruyoruz.
- Akşamdan yoğurduğumuz hamurumuzu bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Beklettiğimiz hamuru ertesi gün fırından çıkarıp yapım aşamasına geçiyoruz.
- Hamurdan bir parça koparıp içine peynirli iç malzemesinden koyup şekil veriyoruz.
- Hazırladığımız poğaçaları önce yumurtanın beyazına sonra galeta ununa bulayıp yağladığımız tepsimize diziyoruz.
- 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip sunuma hazır hale getiriyoruz.
İsteğe göre iç malzemesi de koyup yuvarlayabiliriz. Afiyet olsun!