Killing Eve Dizi KonusuKilling Eve Dizi Konusu

“Killing Eve”, BBC America kanalında gösterime giren, gerilim türündeki dizilerden biridir.

Sekiz bölümden oluşan mini dizinin senaryosunu, İngiliz aktrist, ve senarist Phoebe Waller-Bridge (Crashing, Fleabag) kaleme almış, Jon East (3 bölüm), Damon Thomas (3 bölüm) ve Harry Bradbeer (2 bölüm) tarafından yönetilmiştir. Çekimleri Paris, Toskana, Berlin ve Londra’da yapılan dizinin prömiyeri 8 Nisan 2018 Pazar günü BBC America’da yapılmıştır. Phoebe Waller-Bridge ile birlikte Lee Morris ve Sally Woodward Gentle’in yönetici yapımcı olarak hizmet verdiği dizinin üretimini Sid Gentle Films şirketi üstleniyor.

Grey’s Anatomy dizisinde canlandırdığı “Cristina Yang” karakteri ile tanınan Sandra Oh ve Jodie Comer’in (The White Princess, Thirteen) başrollerini paylaştığı dizide ayrıca Fiona Shaw (Harry Poter, Channel Zero, True Blood), David Haig (Four Weddings and a Funeral, Penny Dreadful), Kim Bodnia (The Bridge, Bron/Broen), Darren Boyd (Stan Lee’s Lucky Man, Fortitude), Sean Delaney, Owen McDonnell ve Kirby Howell-Baptiste öne çıkıyor.

Dizi Künyesi

IMDB: 8,1 / 10 – 126.667 Oy
Tür: Drama, Gerilim, Casus, Kara Mizah
Senarist: Phoebe Waller-Bridge
Yapımcılar: Sally Gentle, Lee Morris, Phoebe Waller-Bridge, Emerald Fennell, Gina Mingacci, Sandra Oh, Jodie Comer, Damon Thomas, Punit Kulkarni, Colin Wratten, Elinor Day
Ülke: İngiltere
Dil: İngilizce
Kanal: BBC America
Sezon Sayısı: 4
Bölüm Sayısı: 32
Süre: 40-43 Dakika
Yayın Tarihi: 2018 – 2022

Killing Eve Dizi Konusu

İngiliz yazar Luke Jennings’in “Villanelle” romanından uyarlanan “Killing Eve” psikopat bir katil ve onu avlamakla suçlanan bir kadın etrafında dönen dramatik bir gerilim dizisidir. Kurnaz ve hazır cevap bir kadın olan Eve (Sandra Oh) hayatından bıkmış, güvenlik servisi operatörü olarak maaşlı bir işte çalışıyor. Ancak bu masabaşı iş, onun casus olma fantezilerini tatmin etmeye yetmez. Villanelle (Jodie Comer) ise işini zevkle yapan, zarif ve yetenekli bir katildir. Aynı derecede birbirlerine takıntılı olan bu iki kurnaz kadın, destansı bir kedi fare oyununun içine düşerler.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir