Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru biber kavurması, hem pratik yapımıyla hem de muhteşem lezzetiyle sofralarımıza renk katar. Özellikle kış aylarında kurutulmuş biberlerin bolca bulunduğu dönemlerde tercih edilen bu tarif, basit malzemelerle harika bir lezzet sunar. İster ana yemek olarak ister yanında servis ederek tüketilebilen kuru biber kavurması, her damak tadına hitap eder.
Kuru Biber Kavurması İçin Gerekli Malzemeler:
- 3-4 avuç dolusu kurutulmuş biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Kuru Biber Kavurması Nasıl Yapılır?
- Tencereye su ve tuz koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Güzelce yıkayıp arındırdığımız biberleri kaynamakta olan suya atıyoruz.
- Kaynatıp yumuşattığımız biberleri bir süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz.
- İnce doğradığımız soğanları sıvı yağ da pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Salçayı da ekleyip bir iki karıştırıyoruz.
- Suyu süzülen biberleri tuz ve baharatları ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
- 5-10 dakika kavurduğumuz biberler servise hazır.
Afiyet olsun!