Pudingli Çiçek Kurabiye TarifiPudingli Çiçek Kurabiye Tarifi

Pudingli çiçek kurabiye, lezzetli görüntüsüyle gözleri şenlendirirken, muhteşem tadıyla da damakları şenlendirir. Renkli ve eğlenceli görüntüsü sayesinde özel günlerde ve çocuk partilerinde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Hazırlanışı oldukça kolay olmasına rağmen, sunumuyla göz dolduran bu kurabiyeleri deneyerek sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.

Pudingli Çiçek Kurabiye Malzemeleri

  • 1 margarin
  • 1 yumurta
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilyalı puding
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım kahve fincanı şeker
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Un
  • Üzeri için damla çikolata

Pudingli Çiçek Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İşe margarini oda sıcaklığında yumuşatarak başlıyoruz.
  • Margarin ve diğer malzemeleri koyup yoğurma işlemine geçiyoruz.
  • Yumuşakdan biraz daha sert hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru çiçek kurabiye kalıbıyla şekillendiriyoruz.
  • İsterseniz başka kalıplarda kullanabilirsiniz.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine alıp damla çikolatayla süslüyoruz.
  • 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Çiçek kurabiyelerimizi servise hazır, afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir