Bal Kabağı Topları TarifiBal Kabağı Topları Tarifi

Tatlı mı tatlı, sağlıklı mı sağlıklı; doğanın bize sunduğu en özel hediyelerden biri bal kabağıdır. Bu renkli ve lezzetli sebze, sadece yemeklerde değil, tatlılarda da harikalar yaratır. İşte tam da bu noktada, sağlıklı ve doyurucu bir tatlı arayışındaysanız, bal kabağı topları tam da aradığınız lezzet olabilir.

Bal kabağı, doğal tatlılığı ve besleyici özellikleriyle bilinir. İçerdiği yüksek miktarda A vitamini, lif ve potasyum, sağlığımız için oldukça faydalıdır. Peki, bu sağlıklı sebzeden nasıl harika bir tatlı elde edilir derseniz, işte cevabı: bal kabağı topları!

Bal Kabağı Topları Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 250-300 gr bal kabağı
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Süslemek için Hindistan cevizi

Bal Kabağı Topları Nasıl Yapılır?

  • Şekeri kabakların üzerine koyup 2-3 saat bekletiyoruz.
  • Kabakları ocağa alıp yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Pişen kabakları soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla eziyoruz.
  • Bisküvileri ufalayıp cevizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  • İsteğe göre tarçında ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız kabakları hindistan cevizine buluyoruz.
  • Yine isteğe göre fındık, kakao veya çikolata parçaları kullanılabilir.

Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir