Waco Dizi KonusuWaco Dizi Konusu

“Waco”, 24 Ocak 2018’de Paramount Network’te prömiyerini yapan suç draması ve gerilim türündeki Amerikan mini dizilerinden biridir.

Altı bölümden oluşan mini dizi John Erick Dowdle ve Drew Dowdle tarafından oluşturuldu. Bu iki kardeş, dizinin hem senaryosunu yazdı, hem de dizinin yönetmenliğinde ve yapımcılığında görev aldı. Michael Shannon, Taylor Kitsch ve Salvatore Stabile’in de üretimde hizmet verdiği dizinin çekimleri Santa Fe ve New Mexico’da yapıldı. İlk kez 30 Ağustos 2016’da duyurulan dizi “Waco Kuşatması”nı temel alıyor.

Oyuncu kadrosunda öne çıkan isimler; “Revolutionary Road/Hayallerin Peşinde” filmindeki rolüyle “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Oskar Ödülü’ne aday gösterilen Michael Shannon (Boardwalk Empire), “X-Men Origins: Wolverine” filmi ve HBO’nun “True Detective” dizisi ile tanınan Taylor Kitsch, CW’nin süper kahramanı Melissa Benoist (Supergirl, Glee), Julia Garner (Ozark, The Americans), John Leguizamo (ER, Bloodline), Andrea Riseborough (Bloodline), Rory Culkin, Paul Sparks (Boardwalk Empire, House of Cards, The Night Of, The Girlfriend Experience), Shea Whigham (Vice Principals, Boardwalk Empire), Camryn Manheim (Extant), Eric Lange (Narcos), Annika Marks (The Fosters), Steven Culp (Bosch, Desperate Housewives) ve Sarah Minnich olarak sıralanıyor.

Dizi Künyesi

IMDB: 7,9 / 10 – 24.056 Oy
Tür: Suç, Gerilim, Drama, Mini Dizi
Senarist: John Erick Dowdle, Drew Dowdle, Salvatore Stabile, Sarah Nicole Jones
Kurgu: John Erick Dowdle, Drew Dowdle
Yönetmen: John Erick Dowdle, Drew Dowdle
Yapımcılar: Kelly A. Manners, Harvey Weinstein, David C. Glasser, Michael Shannon, Taylor Kitsch, Megan Spanjian, Salvatore Stabile, John Erick Dowdle, Drew Dowdle, Ted Gold
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Kanal: Paramount Network
Sezon Sayısı: 1
Bölüm Sayısı: 6
Süre: 47-52 Dakika
Yayın Tarihi: 2018

Waco Dizi Konusu

1993 baharında FBI ve ATF (Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu) dini lider David Koresh’i ele geçirmek için Texas’ın Waco şehrinin 14 km kuzeydoğusunda bulunan bir çiftliği kuşatmaya alır. 51 gün süren kuşatmada çiftlik yakılarak tahrip edilir. Aralarında 21 çocuk ve iki hamile kadının bulunduğu kuşatmada 76 kişi yaşamını yitirir.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir