San Sebastian Cheesecake TarifiSan Sebastian Cheesecake Tarifi

San Sebastian Cheesecake, İspanya’nın San Sebastian şehrinden kaynaklanan ve dünya genelinde popüler olan bir tatlıdır. Bu cheesecake, geleneksel Amerikan cheesecake’ten farklı bir yapısı ve lezzeti olan benzersiz bir tatlıdır.

San Sebastian Cheesecake’in özellikleri şunlardır:

  1. Yapısı: Bu cheesecake, geleneksel cheesecake’ten daha farklı bir yapıya sahiptir. Dışı hafifçe karamelize edilmiş ve çıtır bir dokuya sahiptir, içi ise kremsi ve pürüzsüzdür.
  2. Lezzeti: San Sebastian Cheesecake, tatlı ve hafif tuzlu bir denge sunar. Karamelizasyon, üzerinde hafif bir karamelli tat ve hoş bir renk verir.
  3. Malzemeleri: Bu cheesecake, geleneksel malzemelerden (krema peyniri, şeker, yumurta vb.) oluşur, ancak sadece bu malzemelerin doğru oranlarının ve pişirme yönteminin mükemmel bir şekilde kullanılmasıyla elde edilen özel bir sonuç sunar.
  4. Pişirme Yöntemi: San Sebastian Cheesecake, yüksek sıcaklıklarda kısa süreli pişirme ile yapılır. Bu, cheesecake’in iç kısmının kremsi kalmasını ve dış kısmının karamelize olmasını sağlar.
  5. Sunumu: Genellikle dilimlenmiş halde sunulur ve üzerine pudra şekeri serpilir. Ayrıca, çilek veya frambuaz gibi meyvelerle servis edilebilir.

San Sebastian Cheesecake, özellikle İspanya’da ve uluslararası mutfak sahnelerinde popülerdir. Tatlı sevenler için farklı bir cheesecake deneyimi sunar.

Oldukça hafif olan San Sebastian Cheesecake her ne kadar kafelerde tercih edilse de evde yapmak isteyenler için işte tarifi:

San Sebastian Cheesecake Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı krema
  • 1 paket vanilya
  • 500 gr krem peynir
  • 2 yemek kaşığı un
  • Rendelenmiş portakal veya limon kabuğu

San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve krem peyniri, şeker eriyene kadar 6-7 dakika mikserde çırpalım.
  • Çırpma işlemini bırakmadan tek tek yumurtaları ekleyelim.
  • Vanilya ve unu ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
  • Orta boy kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirelim.
  • Her yerini yağladığımız kalıba yaptığımız karışımı dökelim.
  • Önceden ısıtılan 190° fırında 45-55 dakika arasında pişirelim.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra fırının kapağını aralık bırakarak 30 dakika fırında dinlendirelim.
  • Fırından çıkardığımız keki oda sıcaklığında en az 6-8 saat dinlendirelim.
  • Acelemiz yoksa bir gün dinlendirdiğimiz keki kalıptan çıkarıp servise hazır edelim.

Afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir