Supernatural Dizi İncelemesiSupernatural Dizi İncelemesi

Dizi doğaüstü varlıkları avlayan iki kardeşin hayatını anlatmaktadır. Çok küçük yaşta annesi doğaüstü bir yaratık tarafından öldürülen bu iki kardeşi babaları avcı olarak büyütür. Babaları, annelerinin katilini bulmak istemektedir.

Büyük kardeş Dean babasının izinden giderken, kardeşi Sam avcılıktan uzaklaşmak ve normal bir hayat yaşamak istemektedir. Bu yüzden babası ve kardeşinden ayrılıp kız arkadaşı Jessica ile normal bir hayat yaşamaktadır. Ancak bir gün babalarının kaybolmasıyla Dean, Sam’in evine gelir ve babalarını bulmak için yola koyulurlar. Bu yolculuk iki kardeş için hiç kolay olmayacaktır.

Dizi Künyesi

Orjinal Adı: Supernatural
Türkçe Adı: Doğaüstü
IMDB: 8,4/10 – 464.660 Oy
Yönetmen: Robert Singer, Philip Sgriccia, Kim Manners
Senaryo: Eric Kripke, Sera Gamble, Ben Edlund
Tür: Drama, Aksiyon, Fantastik, Korku, Gizem, Gerilim, Kara Mizah
Dil: İngilizce
Ülke: ABD
Sezon Sayısı: 15
Bölüm Sayısı: 327
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2005 – 19 Kasım 2020

Önemli Uyarı: Eğer diziyi izlemediyseniz bu yorum dizi hakkında spoiler içerebilir.

Supernatural ya da Türkçe ismiyle ‘Doğaüstü’. Çok popüler olan bu dizinin ismini duymayan çok fazla insan yoktur sanırım. Normalde beşinci sezonda final yapması gerekirken yoğun ilgi üzerine uzatıldı. Şu sıralar dokuzuncu sezonu bitti ve onuncu sezonu çekiliyor. Çoğu izleyici bu kadar uzamasıyla sıkıcı olduğunu ve saçmaladığını düşünse de ben iyi ki uzadı diyorum. Gerilim ve korku seviyorsanız Supernatural’i listenize alın!

Dizi iki kardeşin babalarını arama maceralarını anlatıyor desek de bu sadece ilk iki sezon için geçerli. Başlarda yaratıklar, hayaletler, vampirler vs. ile boğuşan kardeşlerin başına ikinci ve üçüncü sezonda bir de şeytanlar çıkıyor. Daha sonra melekler, kıyamet, Leviathan vs. derken her sezon heyecanlı, ilginç ve eğlenceli bir hal alıyor. İlginç olan bir başka yanı ise iki kardeşin sürekli ölüp dirilmesi. Özellikle Dean birçok kez ölmesine rağmen hep bir şekilde geri geldi. Ama şüphesiz en ilginci dokuzuncu sezonda ölüp dirilmesi.

Karakter Oyuncuları

Dean Winchester
Dean Winchester (Jensen Ackles) iki kardeşten büyük olan. O her zaman babasının izinden gitmiş ve sözünden hiç çıkmamıştır. Bir avcı olarak yetişmiştir ve ailesine son derece bağlıdır. Dizi boyunca esprileri, yemeği (özellikle hamburger ve turta) sevişi, kardeşine bağlılığı, kadınlara olan ilgisi, metal müziğe olan sevgisi ve ‘bebeğim’ diye seslendiği 1967 model siyah Chevrolet Impala’sına olan aşkıyla izleyicilerin sevgisini kazanmıştır. Birçok kez ölüp dirilmiş ve dünyayı birçok kez kurtarmıştır.

Sam Winchester
Sam Winchester (Jared Padalecki) ise küçük kardeş. İlk bölümde Sam Stanford’da hukuk öğrencisidir. Ancak Dean’in babasının kayıp olduğunu söylemesiyle abisiyle babasını aramaya çıkar. Geri döndüğünde sevgilisi Jessica, annesini öldüren yaratık tarafından öldürülür ve Sam avcı olmaya karar verir. Sam, Dean’in aksine daha sağlıklı beslenir, eğlenmektense araştırma yapmayı tercih eder, babasına körü körüne bağlı olmaktansa kendi kararlarını vermeyi tercih eder. İlerleyen bölümlerde kendi bilinmeyen yönlerini keşfeder.

Castiel
Bu iki karakter başrol olmasına rağmen sonradan eklenen karakterleri de en az Winchester kardeşler kadar seveceğinizi düşünüyorum. Mesela bu karakterlerden birisi Castiel (Misha Collins). Castiel dördüncü sezonda ortaya çıkan ve Dean’i cehennemden çıkaran bir melek. Diziye katıldığında cennetin emirlerini sorgulamadan yerine getirse de Dean’den özgür olmayı öğrenmesiyle isyan etmiş ve cennetten atılmıştır. Dizi boyunca yapılan esprileri anlamayışı, yemeden ve uyumadan yaşaması, Dean’e olan sempatisi ve Winchester kardeşlere yardım edişiyle çok sevilen bir karakter olmuştur. Başta sadece emirleri yerine getiren bir melek olsa da sonrasında başından çok şey geçmiştir.

Crowley
Yardımcı karakter olmasına rağmen izleyicilerin beğenisini kazanmış bir diğer oyuncu ise Crowley (Mark Sheppard). İlk kez beşinci sezonda gördüğümüz bu karakter bir anlaşma şeytanıdır. Fakat daha sonra ‘Cehennemin Kralı’ olmuştur. Ne kadar şeytan da olsa çok sempatik bir karakterdir ve zaman zaman Dean ve Sam’e yardım etmiştir.

Bobby Singer
İsmini anmadan geçemeyeceğim birisi daha var ki bu kişi Bobby Singer (Jim Beaver). Bobby de Dean ve Sam gibi avcıdır. İki kardeşe neredeyse kendi babalarından daha çok babalık yapmıştır. Avcı olmasına rağmen yaşlandığı için çok fazla ava çıkmamakta ve daha çok evde araştırma yaparak iki kardeşe yardım etmektedir. Kendini sevdiren bu karakter yedinci sezonda ölmüş ve üzücü bir şekilde diziye veda etmiştir.

Doğaüstü temalı dizileri seviyorsanız Supernatural’den daha iyisini bulamazsınız. Sadece basit bir korku dizisi değil, izlerken izleyiciye birçok duyguyu yaşatmaktadır. Bazen güldüğüm, bazen üzüldüğüm, bazen korktuğum bu diziyi herkese tavsiye ediyorum.

By Mühendis

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunuyum. Hobilerim müzik dinlemek, maç seyretmek ve dizi izlemek. Fanatik bir Galatasaray taraftarıyım. Boş zamanlarımda programcılık ve web sitesi yazılım geliştirme işleriyle uğraşıyorum. Sitemizde yer alan birçok kategoride içeriği sizlerle buluşturmaya devam edeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir