Viraj Demir Lastiği ArızasıViraj Demir Lastiği Arızası

Bazen aracınızdan tuhaf sesler geldiğini duyabilirsiniz. Bu sorunların neden kaynaklandığını merak ediyor olabilirsiniz. Aracın ön tarafından gelen garip seslerin birçok nedeni viraj demir lastiğine dayanmaktadır. Viraj demir lastiği sesi çözümü çok basittir diyemeyiz ancak bu sorunu gidermenin birden fazla çözümü vardır, biraz bunlardan bahsedeceğiz.

İlk yapmanız gereken şeylerden birisi viraj demir lastiğini detaylı bir şekilde kontrol etmektir. Eğer lastiğin aşınmadığını herhangi bir zarar görmediğini düşünüyorsanız; vereceğimiz çözüm önerileri işe yarayacaktır. Ancak lastik zarar görmüş ise tek çözüm yolu lastiğin değişimidir.

Viraj demir lastiğindeki sesi gidermek için yağlamak akla gelen en basit çözüm yöntemlerinden biridir. Kullanılan yağın özel bir tüp yağ olması gerekir ve daha önceden kullanılan markanın kullanılması önemlidir. Hangi yağı kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız bir uzmandan yardım almalısınız. Yağın ne miktarda kullanılması da bir diğer önemli noktadır. Fazla kullanıldığı taktirde aracın ömrünü kısaltabilir ya da ortaya başka sebepler çıkabilir.

Viraj Demir Lastiğinden Ses Gelirse Ne Yapmalıyız?

Viraj demir lastiğinden ses gelirse ne yapmalıyız diye soruyorsanız vereceğimiz birkaç öneri işinize yarayacaktır. Viraj demirinden kaynaklanan sesler çoğunlukla viraj demirinin tam olarak yerine oturmamış olmasından kaynaklanır. Viraj demirinin yerine oturup oturmadığını kontrol ediniz. Sizin bu işten anlamamanız doğaldır bu sebeple işin uzmanından yardım almanız daha mantıklı olacaktır.

Eğer viraj demir lastiğinin monte edilmesi konusunda herhangi bir sıkıntı yoksa bir diğer yapmanız gereken şey; bağlantıları kontrol etmek olacaktır. Burçların ve demir lastiğinin; traverslerle bağlantılı olduğundan emin olun. Viraj demir lastiği her an arıza verebilir. Özellikle de düzenli olarak bakımı yapılmayan araçlar daha büyük bir risk taşır. Viraj demir lastiklerinin işlevini kaybetmesi, çalışmaması çok risklidir. Bu durum ölümcül kazaların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ayrıca viraj demir lastiğinden gelen bu ses çok rahatsız edici bir sestir. Bozulduğunu hemen buradan anlamanız da mümkündür. Aracın ön tarafından garip sesler geliyorsa; viraj demir lastiğinin bozulmuş olması kuvvetli bir ihtimaldir.

By Haseki

1993 yılında Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde dünyaya geldim. Eğitim yıllarımı başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra; Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü yüksek not ortalaması ile başarılı bir şekilde bitirdim. Bunun yanında lisans eğitimim boyunca televizyon eleştirisi ve sinema tarihi hakkında araştırmalarda bulundum ve bu konularda kendimi geliştirdim. Şuan Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölümünde Çift Anadal eğitimimi sürdürmekteyim. Favori dizilerim Prison Break ve Spartacus'dur. Gammaz internet sitesi ekibinin bir yazarı olarak fırsat buldukça sizleri çeşitli konular hakkında aydınlatmaya çalışacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir