Amortisör Takozu ArızasıAmortisör Takozu Arızası

Araç sahiplerinin en sık karşılaştıkları arızalardan birisi de amortisör takozu arızasıdır. Otomobillerin konforlu bir sürüş sağlaması için süspansiyon parçalarının sorunsuz çalışması gerekir. Amortisör takozu ile ilgili sorunlar sürüş konforunu olumsuz yönde etkileyebilir.

Amortisör takozları zamanla aşınır ve sonunda değiştirilmesi gerekmektedir. Bu meydana geldiğinde, bir dizi belirti ile kendilerini gösterir Bu belirtiler şunlardır:

  • Amortisör takozu arızası ile ilgili en yaygın belirti, sürüş sırasında duyulan gıcırtı sesleridir. Bu sesler özellikle sağa ve sola dönüşlerde ve düşük hızlarda kolayca fark edilir. Bir kasisin üzerinden geçerken de gıcırtı veya tıkırtı sesleri duyabilirsiniz. Bu sesin nedeni takozların aşınması ve metalin metale sürtmesinden kaynaklanır. Diğer süspansiyon parçalarının da bu tarz seslere neden olacağını unutmamak gerekir.
  • Süspansiyonla ilgili bir sorun olduğunda lastik sırtları düzensiz bir şekilde aşınır. Aynı durum, değiştirilmesi gereken bir amortisör için de geçerlidir. Tekerlek hizalaması, kaster ve kamber ayarı bozulabilir.
  • Amortisör takozları, amortisörleri şasiye bağlar. Takozlar aşındığı taktirde ses ile birlikte bir miktar titreşim meydana gelir.
  • Aşınmış takozların direksiyon sistemi üzerinde de etkisi olabilir. Direksiyonu sağa sola çevirdiğinizde bir miktar gecikme ve/veya aracın sağa/sola gezindiğini hissedebilirsiniz.
  • Amortisör takozları aşınmaya başladıkça aracın diğer süspansiyon parçaları da zarar görür. Sonuç olarak, aracın yol tutuşunu olumsuz etkileyen çok daha fazla sorun ile karşılaşabilirsiniz.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir