The Ballad of Buster Scruggs KonusuThe Ballad of Buster Scruggs Konusu

Oscar Ödülü sahibi Coen Kardeşler tarafından yazılan, yönetilen ve üretilen “The Ballad of Buster Scruggs” 2018 yılında Netflix’te gösterime giren antoloji ve western türündeki sinema filmlerinden biridir.

“Coen Kardeşler” olarak bilinen Joel Coen ve Ethan Coen bugüne dek “O Brother, Where Art Thou?”, “Raising Arizona”, “The Big Lebowski” gibi çok sayıda başarılı komedi filminin yanında FX’te yayınlanan “Fargo” dizisinin de mimarlarıdır. İkili ile birlikte Megan Ellison, Sue Naegle ve Robert Graf üretimde hizmet veriyor. 2017’nin Ocak ayında ilan edilen filmde altı farklı hikaye yer alıyor. Üretimi Annapurna Television tarafından yapılan film 2018 yılında Netflix’te gösterime girdi. National Board of Review tarafından 2018 yılının en iyi 10 filmi arasında gösterilen film Golden Osella ödülünü kazanmıştır.

Oyuncu kadrosunda rol alan isimler Tim Blake Nelson (Unbreakable Kimmy Schmidt, Klondike), James Franco (11.22.63, The Deuce), Brian Brown (Westworld), Danny McCarthy (Prison Break), J. Nathan Simmons (Preacher), Paul Rae (Blood & Oil, Brockmire), Stephen Root (Barry, Idiotsitter), Tyne Daly, Charles Ash, Ralph Ineson (Absentia), Zoe Kazan, Shawn Lecrone (The Night Shift), Nick Meyers, Vasilios Papadamakis, Tom Proctor (Baskets), Austin Rising ve Matthew Willig (Agents of S.H.I.E.L.D.) olarak sıralanıyor.

Filmin Künyesi

IMDB: 7,3 / 10 – 160.508 Oy
Tür: Antoloji, Western, Drama
Oluşturanlar: Joel Coen, Ethan Coen
Senaristler: Joel Coen, Ethan Coen
Yapımcılar: Joel Coen, Ethan Coen, Megan Ellison, Sue Naegle, Robert Graf
Yönetmen: Bruno Delbonnel
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Kanal: Netflix
Süre: 133 Dakika
Yayın Tarihi: 2018

The Ballad of Buster Scruggs Konusu

Antoloji serisi, Joel ve Ethan Coen’in sesi ile anlatılan film, Vahşi Batı’da geçen altı ayrı hikayeyi anlatmaktadır. Her hikayede Batı Amerika hakkında farklı bir konu anlatılıyor.

Hikaye başlıkları ve konuları ise şöyle:

“The Ballad Of Buster Scruggs” şarkıcı ve hızlı bir kovboyu anlatıyor.

“Near Algodones” banka soygunu ve sığır çobanlığı girişimlerinde bulunan kasabadaki bir yabancı hakkında.

“Meal Ticket” gezici olarak hizmet veren bir gösteri arabası oyuncusunu ve menajerini konu ediniyor.

“All Gold Canyon” bulduğu altın madeni ile başına olmadık belalar açan bir madenci hakkında.

“The Gal Who Got Rattled” Oregon’a konvoyla seyahat eden iki korumayı ve onlardan birinin yardımına ihtiyaç duyan bir kadını izliyor.

“The Mortal Remains” posta arabası ile gizemli bir istikamete giden beş farklı yolcuyu izliyor.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir