Ev Baklavası Nasıl Yapılır? Ev Baklavası Tarifi
Ev baklavası, Orta Doğu ve Balkanlar’da kökeni olan, ince hamur katmanları arasına ceviz veya fıstık dolgusu eklenerek yapılan geleneksel bir…
Ev baklavası, Orta Doğu ve Balkanlar’da kökeni olan, ince hamur katmanları arasına ceviz veya fıstık dolgusu eklenerek yapılan geleneksel bir…
Lahana Sarması, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Genellikle kış aylarında tüketilen bu yemek, beyaz lahana yapraklarıyla hazırlanan bir dolmadır. Lahana…
Bıldırcın dolması, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biridir. Geleneksel olarak özel günlerde, kutlamalarda ve misafir ağırlamalarda sıkça tercih edilen bu yemek,…
Kayseri mutfağının enfes bir lezzeti olan Kayseri Yağlaması, yıllardır sofraları şenlendiren bir yemektir. Bu özel yemek, şebit hamurlarının kat kat…
Çay saatlerine eşlik edebilecek mükemmel tatta bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? Ayrıca kahvenin yanına da küçük boyutta yapılmış küllü kurabiye…
Yöresel çeşitlilik gösteren höşmerim tatlısının farklı tarifleri vardır. Bolu’da yapılan höşmerim, geleneksel höşmerim tarifinden farklılık gösterebilir. Genellikle Bolu usulü höşmerimde…
Soslu kanat, çıtır çıtır tavuk kanatlarının nefis bir sosla buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli bir atıştırmalıktır. Bu tarif, hem pratik hem…
Adı baklava yufkası olsada bu incecik yufkanın bir çok kullanım alanı var. Mesela böreklerde, kurabiyelerde, tatlılarda, süslemelerde bu yufka kullanabilir…